Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση του ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων Ν.Α. Φωκίδας σχετικά με την 24ωρη Πανελλαδική απεργία

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο. Ο τρόπος που ζούσαμε μέχρι τώρα μοιάζει να απειλείται από ένα παγιδευμένο αύριο. Υπάρχουν 12000 δημόσιοι υπάλληλοι που περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ και το ταμείο έχει χρήματα μόνο για 55. Οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα έχουν αποφασίσει να μην χορηγούν φάρμακα στους δημοσίους υπαλλήλους γιατί έχουν να πληρωθούν 10 μήνες. Οι ιδιωτικές κλινικές για τον ίδιο λόγο δεν δέχονται το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.
Στα σκάνδαλα των ομολόγων φαγώθηκαν ένα σωρό χρήματα και φέρνουν σε μας να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αντί να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία μας από το κράτος στέλνονται στις τράπεζες να δανειστούν για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις τράπεζες με 28 δισεκατομμύρια για να ...
μας δανείσουν.
Οι αυξήσεις που πήραμε την προηγούμενη χρονιά ήταν λιγότερες από ποτέ και στην ουσία αν δούμε την αύξηση των κρατήσεων και της φορολογίας είχαμε μείωση των αποδοχών μας χωρίς να υπολογίσουμε τον πληθωρισμό.
Η φθαρμένη, διεφθαρμένη, απονομιμοποιημένη και υπό κατάρρευση κυβέρνηση, μέσα της εφαρμόζει μια πολιτική στην Αστυνομία που καταλήγει ακόμα και να δολοφονεί εν ψυχρώ 15χpoνo μαθητή. Το “παράπτωμά” του ήταν η έκφραση -της αηδίας και της αγανάκτησης που νιώθουμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι φτωχοί νεολαίοι και συνταξιούχοι για τα “όργανα” που κυκλοφορούν προκλητικά και κάνουν επίδειξη δύναμης σε κάθε ευκαιρία.
Δεν πρόκειται για “μεμονωμένο” γεγονός όπως ισχυρίζεται ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Παυλόπουλος. Οι αστυνομικοί για την υπόθεση της ζαρντινιέρας έπεσαν στα χαμηλά την στιγμή που όλη η Ελλάδα είδε τα ψέματα της Αστυνομίας και το έγκλημα απέναντι στον Κύπριο Φοιτητή. Το μήνυμα που στέλνει η εντεινόμενη βία, ο αυταρχισμός και η ατιμωρησία της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα είναι να «μην τολμήσουμε να αντισταθούμε»!
Γι’ αυτό οι επιθέσεις στους απεργούς της ΓENΟΠ – ΔΕΗ, των λιμανιών, του Λαναρά, στις φοιτητικές διαδηλώσεις, γι’ αυτό οι βασανισμοί και οι δολοφονίες μεταναστών στην Πέτρου Ράλλη και όχι μόνον, γιαυτό η “ζαρντινιέρα” και τα “πράσινα παπούτσια”. Αποδέκτες του μηνύματος είμαστε όλοι εμείς γιατί σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληρώσουμε εμείς την κρίση των τραπεζιτών και των Χρηματιστών.
Οφείλουμε να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.
Να σταματήσουν τώρα όλες οι αποκρατικοποιήσεις και να επανακρατικοποιηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που χαρίστηκαν στους ιδιώτες.
Το εργατικό κίνημα και η νεολαία μπορεί να επιβάλει αυτά τα αιτήματα και να επιβάλει την αλλαγή της πολιτικής αυτής.
Σ.Υ.Ν.Α.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου