Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Καταγγελία των Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Φωκίδας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΕΓΔΥ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Άμφισσα 12-05-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΑΣΕΓΕΣ απαιτεί φέτος απαράδεκτα μεγάλα ποσά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων που ξεκινούν από το 10 % και φτάνουν το 35% της επιδότησης. Οι Ενώσεις αυξάνουν τα ποσά που ζητούν φέτος, με την πρόσθεση στα κλιμάκια υπολογισμού της χρέωσης και τις προσδοκώμενες επιδοτήσεις, από τις παράλληλες δράσεις, όπως Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας, Βιολογικής Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία κλπ. Με αυτόν τον τρόπο σχεδόν διπλασιάζουν, για αρκετούς αγρότες τα ποσά που ζητούν, μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν μια επιπλέον αίτηση .
Η απόφαση του Υπουργείου να δώσει την δημιουργία των νέων ψηφιακών χαρτών και ...
την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στην ΠΑΣΕΓΕΣ έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.
Οι αγρότες ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται, οι υπηρεσίες μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά για την πληρωμή των προγραμμάτων μας, ενώ υφιστάμεθα σαν χώρα συνεχώς πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μη ύπαρξης σύγχρονου ηλεκτρονικού μητρώου για τον έλεγχο του ΟΣΔΕ.
Η κύρια Ευθύνη για το γεγονός βαρύνει την Πολιτεία που παράκαμψε τις υπηρεσίες του Υπουργείου και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ακολούθησε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Με την πολιτική της έχει πληρώσει μέχρι τώρα τεράστια ποσά, αρχικά στους ιδιώτες και τώρα την ΠΑΣΕΓΕΣ, και έχει επιβάλλει επιπλέον χαράτσι στους Έλληνες αγρότες, για ένα μητρώο που δεν λειτουργεί και ούτε θα λειτουργήσει.
Οι Ενώσεις παρέλαβαν Μητρώα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έτσι όπως τους παραδόθηκαν από τους ιδιώτες, γι αυτό και η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική τους.
Η ευθύνη της ΠΑΣΕΓΕΣ και των ΕΝΩΣΕΩΝ βρίσκεται στο ότι ενώ ξέρουν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις των Μητρώων, συνεχίζουν να πληρώνονται από τους αγρότες εδώ και δύο χρόνια, για την ίδια εργασία ζητώντας συνεχώς μεγαλύτερα ποσά. Ήδη κάποιες ενώσεις φέτος δηλώνουν την αρνητική τους θέση, ή την αδυναμία τους να συνεχίσουν να τοποθετούν στους ψηφιακούς χάρτες τα απαιτούμενα δεδομένα.
Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να φορτώσουμε τα έξοδα σε όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι να αναλάβει το Υπουργείο την Σύνταξη του Μητρώου μαζί με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι υποδομές και το ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό υπάρχει. Η χρηματοδότηση που δίνει το Υπουργείου προς την ΠΑΣΕΓΕΣ μπορεί να δοθεί για την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για τις Υπηρεσίες μας.
Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα υπάρξει Μητρώο, από ένα μηχανισμό αξιόπιστο που θα μπορεί να απευθυνθεί ο αγρότης. Έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να πληρώνουν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων, την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους και παράλληλα η χώρα μας θα πάψει να πληρώνει βαριά πρόστιμα μέσω καταλογισμών.

Για το Π.Σ. Φωκίδας της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. Ο Πρόεδρος Τσιάμης Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου