Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς παρουσίασε προγραμματικούς άξονες και υποψηφίους στον Ασωπό


Ενεργοί πολίτες αντί κομματικών ‘χρισμάτων’,
με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στις επιπτώσεις Καλλικράτη-Μνημονίου,
αντιπαράθεση με νομάρχες-υποστηρικτές καταστροφικών συμφερόντων,
στην κρίση με προτάσεις και δράση,
με τις γυναίκες μπροστά:...

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς παρουσίασε προγραμματικούς άξονες και υποψηφίους στον Ασωπό, σύμβολο των δεινών των ανθρώπων και του περιβάλλοντος της Στερεάς

Ανοιχτές διαδικασίες και άμεση δημοκρατία αντί για την επιβολή κομματικών υποψηφίων μέσω ‘χρισμάτων’ επέλεξε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, με υποψήφια περιφερειάρχισσα την Δέσποινα Σπανούδη.
Σε αντίθεση με όλα τα άλλα ψηφοδέλτια της περιφέρειας και με διαδικασίες-υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα, η υποψήφια περιφερειάρχισσα και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχισσες επιλέχθηκαν από ανοιχτές και μαζικές συνελεύσεις που κράτησαν ένα μήνα. Οι πολίτες που συμμετείχαν, ανένταχτοι ή οργανωμένοι σε κόμματα, έκαναν την υπέρβαση, αφήνοντας πίσω την ακατάλληλη για την αυτοδιοίκηση διαδικασία κεντρικού ορισμού υποψηφίων από κομματικές ηγεσίες.
Τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν την εκλογική διαδικασία για να καταδείξουν τις ευθύνες νομαρχών που τώρα θέλουν να συνεχίσουν την καταστροφή της περιφέρειας και ως περιφερειάρχες. Ταυτόχρονα, θέλουν να αναδείξουν προτάσεις για έναν άλλο δρόμο για τη Στερεά, με βάση την ποιοτική εργασία και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι προτάσεις αυτές τοποθετούνται ταυτόχρονα ενάντια στο ασφυκτικό για την κοινωνία πλαίσιο του Καλλικράτη και του Μνημονίο। Το πολυσέλιδο και λεπτομερές πρόγραμμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα με τρόπο που θα ευνοεί τον διάλογο με σκοπό τη συνδιαμόρφωση προτάσεων μέσα από συλλογική επεξεργασία.
Τόσο η υποψήφια περιφερειάρχισσα όσο και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι πολίτες με συμμετοχή στα κινήματα και τους αγώνες για την προστασία των κοινωνικών κατακτήσεων και τους περιβάλλοντος। Έχουν επιπλέον επιστημονική παιδεία και εργασιακή εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης, πολιτικής για την αξιοβίωτη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τον πολιτισμό. Πρόκειται για τους Κώστα Κουρκούτη (πολιτικό μηχανικό, ιστορικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, Βοιωτία), Βασιλική Λέβα (φιλόλογο με έντονη δραστηριότητα στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, Φθιώτιδα), Δέσποινα Μαρίνου (αρχιτεκτόνισσα και γνωστή στην περιοχή ακτιβίστρια του αριστερού και του οικολογικού κινήματος, ειδική στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική, Εύβοια), Απόστολο Τσιάμη (γεωπόνο με ειδικότητα στην βιολογική γεωργία, συνδικαλιστή, Φωκίδα) και Κώστα Ντούζγο (εργαζόμενο στο χώρο του πολιτισμού με αδιάλειπτη παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, Ευρυτανία).
Τα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς κρίνουν ως ιδιαίτερα ανησυχητική την απουσία γυναικών από τις πρώτες θέσεις υποψηφίων για την περιφέρεια। Η απάντησή τους είναι ένα ψηφοδέλτιο που έχει τις γυναίκες μπροστά, όχι στο περιθώριο.
Η Δέσποινα Σπανούδη είναι η μοναδική γυναίκα υποψήφια περιφερειάρχισσα στη Στερεά και μία από τις τρεις γυναίκες υποψήφιες για τη θέση περιφερειάρχη σε σύνολο ογδόντα περίπου υποψηφίων περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα. Γυναίκες επιλέχθηκαν ως υποψήφιες αντιπεριφερειάρχισσες και στους δύο πιο πολυπληθείς νομούς της περιφέρειας (Εύβοια και Φθιώτιδα).
Για την επικοινωνία: γραφείο τύπου, τηλ.: 6981036906
http://periferiastereas.blogspot.com/2010/10/blog-post_7291.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου