Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Συγκέντρωση στην Ιτέα για την υπεράσπιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

 Το βράδυ της 29-6-2011 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  στην Ιτέα, έξω από το Κέντρο Υγείας της πόλης, από κατοίκους και φορείς της περιοχής .
Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας γίνεται επισφαλής μιας και ετοιμάζουν λύσεις που το υποβαθμίζουν.
 Σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν την 24ωρη λειτουργία με μόνο πρωινή βάρδια.
Οι κάτοικοι με την συμμετοχή τους έδειξαν ότι δεν θα ανεχθούν την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και θα παλέψουν για την αναβάθμισή του.
Από το Αυτοδιοικητικό Κίνημα παρενέβη ο Τσιάμης Απόστολος και επικέντρωσε την παρέμβασή του στην ... πρόταση να υπάρξει κοινή επιτροπή παρέμβασης και υπεράσπισης τους Κέντρου υγείας και την Δημόσιας υγείας της περιοχής.
Δεν είναι δυνατόν να δραστηριοποιούνται τόσο η Επιτροπή κατοίκων Ιτέας όσο και η επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Άμφισσας όσο και ο Σύλλογος εργαζομένων λειτουργώντας ανεξάρτητα σε διαφορετικές επιτροπές και να περιμένουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η ανάγκη για υγεία είναι κοινή απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής ανεξάρτητα πολιτικής ένταξης του καθένα.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης:
Οι κάτοικοι της  Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής, διαπιστώνουν   παρά τις διαβεβαιώσεις   πως  το Κέντρο Υγείας Ιτέας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τις επιχειρούμενες συνενώσεις των μονάδων υγείας της Φωκίδας.
  Επειδή λοιπόν  και για  τις σχολικές μονάδες είχαν  δοθεί παρόμοιες   διαβεβαιώσεις και τελικά έγιναν οι συγχωνεύσεις, αποφασίζουμε  μετά από μια προσεκτική δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων του υφυπουργού Υγείας, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του αυτονόητου.
 Ζητάμε:
1. Να συνεχίσει η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα.
2. Να διατηρηθεί η αυτονομία του Νοσοκομείου Άμφισσας και να μη γίνει βοηθητικό Κέντρο του Νοσοκομείου Λαμίας.
3.  Να επιστρέψει στο Κ. Υ.  Ιτέας η Ιατρός που έχει αποσπασθεί από  Κ.Υ.  Ιτέας  στο Νοσοκομείου  Άμφισσας.
4. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ιτέας ούτε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ όπως πρότειναν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
5. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος ούτε οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας.
  6. Να καθιερωθεί μονάδα αιμοληψίας για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό τμήμα όπως λειτούργησε κατά το παρελθόν, αφού ήδη υπάρχει το νοσηλευτικό προσωπικό.
  7. Να δοθεί το ιατρικό υλικό για ΤΕΣΤ ΠΑΠ και μαστολογική εξέταση δεδομένου ότι υπάρχει ήδη το κατάλληλο προσωπικό στο ΚΥ Ιτέας.
   8. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βραχείας νοσηλείας  συγκεκριμένων ομάδων ασθενών ( πχ. Υπερτασικών, διαβητικών κλπ) δεδομένου ότι υπάρχουν και οι κλίνες και το προσωπικό.
Η Ιτέα είναι χαρακτηρισμένη ως Πύλη Εισόδου του Νομού και ως εκ τούτου είναι  υποχρεωτική η  ύπαρξη και λειτουργία Πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας, μάλιστα   κατά τους θερινούς μήνες ο όγκος των επισκεπτών και των τουριστών πολλαπλασιάζεται και στην Ιτέα, και στο Γαλαξείδι και στα παράλια και στην Δεσφίνα, περιοχές που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Ιτέας.
 Δεν συζητάμε και δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην Υγεία και στην περίθαλψη.
  Όλες οι μονάδες υγείας  είναι πληρωμένες από εμάς τους ίδιους.
Η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας.
Αν πειράξετε το Κέντρο Υγείας θα μας βρείτε δυναμικά αντιμέτωπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου