Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η εκδήλωση για το ανταλλακτικό εμπόριο στην Άμφισσα

Δημήτρης Γιαννίδης
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε εκδήλωση στην Άμφισσα για το ανταλλακτικό εμπόριο.
Η εκδήλωση αυτή έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία πολιτών για την δημιουργία δικτύου ανταλλακτικού εμπορίου και στην Φωκίδα.
Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι απο την Άμφισσα την Ιτέα το Λιδωρίκι και την Αμυγδαλιά.
Καλεσμένοι της βραδιάς ήταν η Αγγελική Ταλαμάγκα με καταγωγή απο την Άμφισσα και μέλος του Δικτύου αλληλεγγύης και ανταλλακτικής οικονομίας Φθιώτιδας και ο Δημήτρης Γιαννίδης απο το Δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας Ιεράπετρας "Καερέτι".
Οι ομιλητές παρουσίασαν την δράση των ομάδων τους , ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά και λεπτομερώς τα επόμενα βήματα για την λειτουργία της ομάδας στην Φωκίδα...


Χαρακτηριστικά ο Δημητρης Γιαννίδης είπε ότι ξεκίνησαν απο τις Πλατείες όπου στην Ιεράπετρα μαζεύονταν κάθε βράδυ απο 20 έως 300 άτομα. Το επόμενο βήμα ήταν κάποια χαριστικά παζάρια αλληλεγγύης που όμως φτάσανε στα όριά τους μιας και οι ανάγκες των ανθρώπων δεν είναι ακόρεστες .  Τα χαριστικά παζάρια γίνονται πλέον σε πιο αραιά διαστήματα.
Η επόμενη επιλογή ήταν η δημιουργία της ομάδας ανταλλακτικής οικονομίας Καερέτι . Σε αυτήν την δράση μέχρι και τώρα υπάρχει μια γεωμετρική αύξηση της συμμετοχής και του τζίρου, μιας και φτάνει σε αριθμό πάνω απο 250 άτομα και εξαπλώθηκε και στις άλλες δύο πόλεις του Λασιθίου με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ομάδα όλου του Νομού.  Η ομάδα έχει ξεκινήσει ανταλλαγές και  με άλλες ομάδες της χώρας, δίνοντας δυνατότητες απευθείας ανταλλαγής μεταξύ περιοχών που παράγουν διαφορετικά προϊόντα.
Μετά την γόνιμη αυτή συζήτηση πάρθηκαν αποφάσεις συγκρότησης της ομάδας με ταυτόχρονη λήψη πρωτοβουλιών για το αμέσως επόμενο διάστημα που θα ανακοινωθούν από την ίδια την ομάδα.

Αποστόλης Τσιάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου