Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας για την αξιόλογηση

Ο Σύλλογος εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Φωκίδας στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 17-6-2014 αποφάσισε να εκφράσει την αντίθεση του στην προσχηματική αξιολόγηση υπαλλήλων που αποφάσισε η κυβέρνηση για να δημιουργήσει μια μόνιμη δεξαμενή διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων.
Η συνεχής υποβάθμιση και το κλείσιμο υπηρεσιών στην Φωκίδα έχουν κάνει φανερό σε όλους ότι η περαιτέρω συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών δεν είναι προς το συμφέρον κανενός .
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Φωκίδας να δηλώσουν την αντίθεση τους σε αυτήν την πολιτική και να συντονίσουν τον αγώνα τους ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της παροχής των δημοσίων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Καλούμε  τα διοικητικά συμβούλια των ...
εργαζομένων σε κοινή σύσκεψη για να αποφασίσουμε για την περαιτέρω κλιμάκωση των ενεργειών μας στην Φωκίδα ώστε όλοι οι σύλλογοι να πάρουν θέση ενάντια στις διαδικασίες αξιολόγησης.- ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ...


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Κείμενο συλλογής υπογραφών
ενάντια στην «αξιολόγηση»
Οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσχηματική «αξιολόγηση».
Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον, δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης» αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει την επιτυχία του στόχου της.
Η αυθαιρεσία, στον καθορισμό των ποσοστών και στον τρόπο που αυτά θα κατανεμηθούν σε επίπεδο Γενικών Διευθύνσεων και Τμημάτων αποκαλύπτει ότι βασικός στόχος δεν είναι η βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά η κατάργηση Υπηρεσιών, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας και η μισθολογική καθήλωση ή/και υποβάθμιση των μη αρεστών. Επί της ουσίας, επιχειρείται η χειραγώγησή μας από την Κυβέρνηση και η αναπαραγωγή των υφιστάμενων σχέσεων εξουσίας εντός των Δημοσίων Υπηρεσιών. Εργαλείο για τους σκοπούς αυτούς συνιστά αφενός η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) στις «αξιολογήσεις» μας και αφετέρου η χρησιμοποίηση των προϊσταμένων, για να «αξιολογήσουν» τους υφισταμένους τους.
Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως, στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής.
Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι το κλίμα που θα δημιουργηθεί στους χώρους εργασίας θα επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και την παροχή των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, διευκολύνοντας την παραπέρα συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».
Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους υπαλλήλους των αιρετών Περιφερειών να συμβάλουν μαζικά, ώστε:
  • να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο Ν. 4250/2014
  • να μην συμπληρώσει κανείς έντυπο αξιολόγησης
  • να μη συμμετέχει κανένας στην αυτοαξιολόγηση
  • να μην καταθέσει κανένας εισηγητής έκθεση αξιολόγησης και κανένας αξιολογητής να μη βαθμολογήσει
  • να μην εκδοθούν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστώσεων από κανένα Γενικό Διευθυντή
Ζητάμε από τα Περιφερειακά Συμβούλια και την ΕΝ.ΠΕ. να πάρουν απόφαση μη υλοποίησης του Ν. 4250/2014 και μη εφαρμογής των διαδικασιών του.
Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι να επιδώσουν την απόφαση αυτή στις Περιφερειακές Αρχές, εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νόμου.
Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν
Α/Α Ονοματεπώνυμο Υπογραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου