Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κείμενο για την απεργία στις 27 Νοεμβριου 2014


Συνάδελφοι ενώνουμε την φωνή μας και την δράση μας, με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Συμμετέχουμε στην πανεργατική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014.
Συνάδελφοι μέσα από τον αγώνα μας ανακαλύψαμε και πάλι ότι μπορούμε να έχουμε νίκες. Γιατί νίκη είναι η μετά τρεις αναβολές φανερή υποχώρηση του Υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα των προσχηματικών αξιολογήσεων που άνοιγαν τον δρόμο στις απολύσεις.
Την υποχώρησή του την ανακοίνωσε στην συνεδρίαση με την ΚΕΔΕ στους Δημάρχους, στους οποίους είπε ότι θα βρει άλλο τρόπο αξιολόγησης χωρίς το υποχρεωτικό 15% που μας έστελνε στην δεξαμενή απόλυσης.Το ακροατήριο του, έτσι και αλλιώς είχε μπλοκάρει την διαδικασία της αξιολόγησης, με μπροστάρηδες δημάρχους που εκλέχτηκαν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην εφαρμογή των μνημονίων. Το ίδιο και στις Περιφέρειες που και εκεί ανοικτά Περιφερειάρχες δήλωσαν ότι δεν θα εφαρμόσουν την νομοθεσία του.
Συνάδελφοι η ενωτική μάχη που δώσαμε για τις αξιολογήσεις έβγαλε πολλά διδάγματα.
1. Οι αγώνες δεν σταματούν με την ψήφιση των νόμων αλλά μπορούν να συνεχιστούν μέχρι την νίκη.
2. Οι 24ωρες ή 48 ωρες απεργίες έχουν αποτέλεσμα όταν θέλουν να δείξουν την αντίθεση της κοινωνίας απέναντι σε κάποια μέτρα αλλά χρειάζεται κάτι περισσότερο για να οργανωθεί η αντίσταση. Ο ανυποχώρητος ενωτικός αγώνας διαρκείας σε όλη την Ελλάδα ήταν αυτός που μας έδωσε αυτήν την νίκη....

Μπροστά μας βρίσκονται τα μέτρα που από τον αγώνα μας μπλόκαραν και δεν μπήκαν σε εφαρμογή μέχρι τώρα. Η αξιολόγηση των δομών που περικόπτει θέσεις εργασίας και αντικείμενα. Ιδιαίτερα για την Φωκίδα μιας και τα τμήματα με 0 ή 1 ή 2 άτομα είναι ο κανόνας οι περικοπές θα είναι πολύ σημαντικές. Ο καινούργιος συνταξιοδοτικός νόμος που θα καταργεί την έννοια της σύνταξης όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Η σύνταξη αν περάσουν τα μέτρα που ετοιμάζονται θα έχει άλλο νόημα σαν λέξη, αυτή του μικρού επιδόματος.
Στην υγεία το ίδιο προσχηματική θα είναι η παροχή της, βλέπουμε όλοι τι γίνεται στο Νοσοκομείο της Άμφισσας που έχει μείνει χωρίς παθολόγο. Η υγεία από δικαίωμα για όλους θα μετατραπεί σε προνόμιο για λίγους.
Για να γίνουν όλα αυτά ετοιμάζουν νόμο που στην ουσία καταργεί το δικαίωμα της αντίστασης το δικαίωμα της κοινής δράσης της απεργίας και του συνδικαλισμού.
Μετά την ”νόμιμη” αναστολή άρθρων του συντάγματος , περί μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, περί Ιδιωτικών πανεπιστημίων, περί δικαιώματος του συναθροίζεστε , τώρα ετοιμάζονται να αναστείλουν και ότι έχει σχέση με τον συνδικαλισμό. Αυτή η δημοκρατία που αναστέλλει το σύνταγμα και τους νόμους δεν έχει καλούς σκοπούς.
Το προηγούμενο διάστημα διαπιστώσαμε ότι η ηγεσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει και να διεκδικήσει με λόγια και με πράξεις την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τίποτα όμως δεν είναι πια το ίδιο, οι δυνάμεις και οι συσχετισμοί που καταγράφονται στις εκλογές όλων των συλλόγων δίνουν ηχηρό το μήνυμα ότι η κατάσταση και στον συνδικαλισμό ανατρέπεται.. Μπορούμε να οργανώσουμε την μάχη καλύτερα το επόμενο διάστημα.
Το θέμα της ανατροπής της κυβέρνησης γίνεται κομβικό σημείο που πρέπει να απαντηθεί κάθε φορα που έρχεται κάποιο νέο μέτρο. Μπορεί να μην είναι ικανή συνθήκη για την λύση, είναι όμως αναγκαία προϋπόθεση.
Η απεργία της 27 Νοέμβρη ενώνει το νήμα των προηγούμενων αγώνων με το σήμερα και δίνει την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.
Εμείς οι εργαζόμενοι μπορουμε να στους σταματήσουμε
27 Νοεμβρίου όλοι στην Γενική Απεργία
Ο Πρόέδρος του Συλλόγου
Αποστόλης Τσιάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου