Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η ΠΟΓΕΔΥ και η ΠΕΓΔΥ χωρίζει τους συνάδελφους σε πατρικίους και πληβείους;

Η ΠΟΓΕΔΥ στην τελευταία ανακοίνωσή της στις 22-4-2016 αναφέρεται σε νίκη, διότι ψηφίστηκαν διατάξεις στο Νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς , που εισήχθησαν προς ψήφιση μετά από παρέμβαση της και των πρωτοβαθμίων Συλλόγων,  όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της  και εδώ είναι που αρχίζουν τα ερωτήματα.
Ποιον εξυπηρετεί η ΠΕΓΔΥ και η ΠΟΓΕΔΥ ; 
Δεν θα έπρεπε να εξυπηρετεί το σύνολο του κλάδου, όλους τους Γεωτεχνικούς και τους Γεωπόνους Δημόσιους υπάλληλους οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν όμως δεν αφορούν όλους τους συναδέλφους αλλά μόνο τους συνήθεις ύποπτους....
Η πλειοψηφία των συναδέλφων που δεν εργάζονται στο Υπουργείο,  που δεν πάνε Βρυξέλες, που δεν εργάζονται σε ευγενείς ελεγχόμενους φορείς του Υπουργείου με αυξημένα εκτός έδρας και οδοιπορικά, τι θα πρέπει να κάνουν; Η πλειοψηφία του κλάδου που εργάζονται στις ΔΑΟΚ, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,  ή σε άλλες υπηρεσίες και μετακινούνται σε χωματόδρομους και έχασαν πρόσφατα το δικαίωμα πληρωμής των εκτός έδρας, αυτοί δεν είναι συνάδελφοι; Οι αγρότες και οι ασχολούμενοι με τον αγροτικό τομέα της χώρας που ταλαιπωρούνται γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα των απαραίτητων ελέγχων από τις υπηρεσίες δεν μετράνε;
Το διαίρει και βασίλευε το ζήσαμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις, δεν πρέπει να επιτρέψουμε όμως σαν κλάδος να εμφανίζεται και σαν δική μας πρόταση.
Η τακτική των διαχωρισμών σε πατρικίους και πληβείους με την σύμφωνη γνώμη των ...
συνδικαλιστικών μας φορέων θα καταστήσει αναξιόπιστο τον συνδικαλισμό στον κλάδο μας, θα κάνει τους συναδέλφους που δεν ανήκουν στην προνομιούχα ομάδα που προωθεί τα συμφέροντα της και με την βοήθεια του συνδικαλισμού, να εγκαταλείψει τον σύλλογό μας.
Σήμερα που μια παράταξη απέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία του Συλλόγου της ΠΕΓΔΥ είναι επικίνδυνο ακόμα και για την ύπαρξη του συλλόγου μας να προωθούνται διαχωρισμοί μεταξύ συναδέλφων σε σχέση με τον εργασιακό τους χώρο. Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να καταδικαστεί από όλους τους συναδέλφους η διασπαστική αυτή τακτική των κυβερνήσεων. 

Τσιάμης Απόστολος
Δ.Σ. ΠΕΓΔΥ
ΑΚΙΓΔΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου