Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Δεύτερη δύναμη στην ομοσπονδία των Γεωτεχνικών ΠΟΓΕΔΥ το ψηφοδέλτιο που στήριξε η παράταξη μας

Την Πέμπτη 26 Μαίου 2016 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο και οι εκλογές της Ομοσπονδίας των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων της ΠΟΓΕΔΥ . 
Στις εκλογές  αυτές ψήφισαν 46 από τους 47 εκλεγμένους αντιπροσώπους μιας και ένας δεν προσκόμισε το βιβλιάριο υγείας .  Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία που πήρε 8 έδρες και 26 ψήφους, δεύτερη δύναμη η Αριστερή Συνεργασία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων την οποία υποστήριξε η παράταξή μας ΑΚΙΓΔΥ- Συσπειρώσεις που κατέλαβε 2 έδρες από 7 ψήφους και εξέλεξε τους Μαρία Παπαμιχαλοπούλου γεωπόνο και Μιχάλη Καλλίρη δασολόγο. Η παράταξη που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ όπως και η ΕΣΑΚ εξέλεξαν απο έναν στο Δ.Σ. τους Μπόκαρη Νικόλαο δασολόγο και Ορέστη Διαμαντόπουλο κτηνίατρο, αντίστοιχα και έλαβαν από 5 ψήφους, ενώ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μία έδρα με 3 ψήφους (Βάτσος Ιωάννης, ιχθυολόγος).
Αντιπρόσωπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ εξέλεξε 3 η ΔΑΚΕ και 1 η παράταξή ...
που υποστηρίξαμε  την  Κατερίνα Γιαννούλια, (γεωπόνο) ενώ για την εξελεγκτική με το ίδιο ψηφοδέλτιο εκλέχθηκε ο Γιώργος Φούντας δασολόγος.
Δείτε την προκήρυξη της Αριστερής Συνεργασίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων....
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συναδέλφισσες -οι.
Το Συνέδριο της ΠΟΓΕΔΥ διεξάγεται σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τους εργαζομένους, μετά το 3ο Μνημόνιο (διαρκείας!) που υπέγραψε η κυβέρνηση, επιχειρώντας να εμπεδώσει το δόγμα της "μη εναλλακτικής" (ΤΙΝΑ), πατώντας πάνω στην απογοήτευση της κοινωνίας για καλύτερες μέρες. Το 3ο μνημόνιο παίρνει ήδη σάρκα και οστά μέσα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν, με αποκορύφωμα τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης (δραματική μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, κατάργηση ΕΚΑΣ, εξαΰλωση του ΜΤΠΥ, περαιτέρω περικοπές στις δαπάνες για την υγεία), τη νέα υπερφορολόγηση (αύξηση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αγροτικών εισφορών-φόρων), το φρεσκοψηφισμένο "κόφτη" για τις δαπάνες, μαζί με τη δημιουργία ενός νέου υπέρ-ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο περιέρχεται σχεδόν όλος ο εναπομείνας δημόσιος πλούτος της χώρας, τη συνέχιση του εργασιακού μεσαίωνα, το πάγωμα κάθε σκέψης για επαναφορά 13ου-14ου μισθού, την επαναφορά της αξιολόγησης και της κινητικότητας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο δημόσιο.
H επιφανειακή ελπίδα πως η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, θα ήταν μια απλή υπόθεση κυβερνητικής αλλαγής δεν επαληθεύτηκε. Αλλά η ανάγκη που κινητοποίησε το λαϊκό-εργατικό κίνημα όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν εξανεμίστηκε. Είμαστε ακόμη ζωντανοί, στην σκηνή των κοινωνικών αγώνων, με στόχο την ανατροπή που έχουμε ανάγκη. Κανένας συμβιβασμός σε κυβερνητικό επίπεδο δεν μας επιβάλλει να υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα.
Με τις στρατηγικές επιλογές των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και του εγχώριου μεγάλου κεφάλαιου, που με προσήλωση και συνέπεια εκτέλεσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει, η οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική & περιβαλλοντική κρίση βαθαίνουν, οδηγώντας το λαό μας με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και την απόγνωση.
Ο Γεωτεχνικός κλάδος του Δημόσιου Τομέα ακόμα και στα χρόνια πριν από την ‘μνημονιακή εποχή’  ακολούθησε την απαξίωση και συρρίκνωση του αγροτικού & δασικού τομέα, στην οποία συνέβαλε η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Ειδικότερα την  τελευταία πενταετία ο κλάδος μας, ακολουθεί όχι μόνο τη γενικότερη απαξίωση του Δημοσίου, αλλά και την ειδικότερη των γεωτεχνικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν μετατραπεί πλήρως σε γραφειοκρατικά εκτελεστικά όργανα του νέου, παράλληλου με το ΥΠΑΑΤ, εγχώριου αγροτικού στρατηγείου που έχει στήσει η Τράπεζα Πειραιώς. Σημαντικότατοι τομείς της αγροτικής διοίκησης είναι κατ’ ουσίαν ιδιωτικοποιημένοι, όπως για παράδειγμα το ΟΣΔΕ, το οποίο είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Gaia Eπιχειρείν, ενώ παράλληλα ιδιωτικοποιείται και η διαχείριση μιας σειράς αγροτικών μητρώων (Neuropublic & Intrasoft).  
Την τελευταία τριετία προστέθηκαν πλήθος αντιδασικών διατάξεων με αποκορύφωμα τους νόμους 4280/14 & 4315/14, επιδεινώνοντας το ήδη προβληματικό νομικό περί δασών πλαίσιο, ώστε με λογικές fasttrack να επέλθει η «ανάπτυξη» που η εγχώρια και ευρωπαϊκή ελίτ ονειρεύονται, εις βάρος του λαού και του φυσικού μας πλούτου.
Σήμερα, δυστυχώς, παρά τις ελπίδες, για αναδιοργάνωση σε ενιαία βάση της Δασικής Υπηρεσίας και για κατάργηση όλων των δασοκτόνων και περιβαλλοντοκτόνων διατάξεων, το αίτημα για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης αποσύνθεσης της υπηρεσίας, παραμένει στον θάλαμο αναμονής των υπουργικών γραφείων. Παράλληλα κάθε αλλαγή των Ν. 4280/14 και 4315/14, έχοντας πλέον τον τίτλο των “μνημονιακών δεσμεύσεων”, αποτελεί μονομερή ενέργεια.
Αυτήν την ώρα είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η ύπαρξη και στον κλάδο μας μιας συλλογικότητας με αριστερή, ενωτική κατεύθυνση για την ανατροπή, που θα συσπειρώνει του εργαζόμενους χωρίς όρους κυβερνητικού συνδικαλισμού και  χωρίς την παλιά, καθεστωτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Χρειαζόμαστε μια κοινωνική συμμαχία αντίστασης στα μνημόνια με μοναδικό παρονομαστή: κοινή δράση των εργαζομένων-μικρομεσαίων αγροτών, χωρίς συντεχνιασμούς  απέναντι σε άλλες εργασιακές ομάδες, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά, για να λειτουργήσουμε ως γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και την προστασία του περιβάλλοντος.
Μάιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου