Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Φίλοι και συνάδελφοι του ΠΑΜΕ το ζήτημα είναι να ενώσουμε τον κόσμο που αγωνίζεται

Φίλοι και συνάδελφοι του ΠΑΜΕ το ζήτημα είναι να ενώσουμε τον κόσμο που αγωνίζεται
Μια μικρή απάντηση στο ΠΑΜΕ και την ανακοίνωση του, που την διανθίζουν η αγαπημένη του καταγγελιολογία και τα χοντρά ψέματα.
Ως γνωστόν αν δεν είναι χοντρά τα ψέματα δεν οξύνονται αρκετά τα πνεύματα ώστε να δημιουργηθεί το μπάχαλο.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ψευδώς την παράταξή μας ότι δήθεν απέρριψε την πραγματοποίηση συνέλευσης, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Είναι γνωστό σε όλους ποιος έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συλλόγου και ποιος αποφάσισε την ημερομηνία της συνέλευσης. ...Καμία άλλη παράταξη δεν είχε δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.
Στη συνέχεια μας κατήγγειλαν γιατί ζητήσαμε να υπάρξει χρόνος ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να μπορέσουν να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση.
Ήταν όμως το ίδιο το ΠΑΜΕ που κατήγγειλε τις πατέντες και τις μεθοδεύσεις της ΑΔΕΓΕΔΥ σε σχέση τον χρόνο που βγήκε η ανακοίνωση για την Γενικής Συνέλευσης μόλις τρεις μέρες πριν την συνέλευση. Αυτή η μεθόδευση θα είχε σαν αποτέλεσμα, αν την επιτρέπαμε, να μην παραστούν αρκετοί συνάδελφοι σε αυτήν και να γίνει μία συνέλευση παρωδία.
Πώς έπρεπε κατά το ΠΑΜΕ να φερθούμε; να υποταχθούμε στις επιλογές της ΑΔΕΓΕΔΥ και να βγάλουμε ανακοίνωση καταγγελίας στην συνέχεια; Αυτό θα ήταν πολύ αρνητικό για όσους ήθελαν να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση.
Εμείς ζητήσαμε αυτό που ορίζει το καταστατικό και αυτό που θα μπορούσε να μαζικοποιήσει την συνέλευση, δηλαδή να γίνει η συνέλευση μερικές μέρες αργότερα για να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτήν.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου αντί την Παρασκευή 16, δεν υπάρχει κάτι το σημαντικό μεταξύ αυτών των ημερομηνιών που θα επέβαλε να κάνουμε μια συνέλευση χωρίς απαρτία και αντικαταστατικά, την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Γι’ αυτό δεν παραβρεθήκαμε την Παρασκευή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεκινάμε από την επαρχία να ερχόμαστε στην Αθήνα για μια συνέλευση που δεν θα πραγματοποιούνταν.
Αντί το ΠΑΜΕ να επικεντρώνει την προσοχή των συναδέλφων στο μονοκομματικό προεδρείο, που κάνει ό,τι θέλει χωρίς να κρατάει τα προσχήματα, δημιουργεί τεχνητές αντιπαλότητες και πόλωση με όσους θέλουν να αγωνιστούν.
Το πρόβλημα με τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ δεν είναι ότι μας καταγγέλλει.
Δεν είναι καν ότι εκτίθεται περισσότερο το ίδιο, παρά εμείς.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι προσπαθεί να μπλοκάρει την κοινή δράση αυτών που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στις αξιολογήσεις, τα μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική.
Οι καταγγελίες αυτές προσπαθούν να χτίσουν τείχη μεταξύ αυτών που αγωνίζονται στους χώρους δουλειάς. Το ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος το αντιλαμβάνονται όλοι.
Εμείς συνεχίζουμε να καλούμε την αριστερά να αγωνιστεί από κοινού, καθώς ο ταξικός εχθρός δεν είναι κάποιος από εμάς, αλλά βρίσκεται στις καθεστωτικές δυνάμεις και "βασιλεύει" αντλώντας δύναμη από την αδυναμία μας να ενωθούμε σε κοινές δράσεις.
Αρνούμαστε ως παράταξη τον "εμφύλιο της αριστεράς" και δεν θα υποκύψουμε σε λογικές διαχωρισμού και πολυδιάσπασης, γι' αυτό και δεν θα ακολουθήσουμε το ΠΑΜΕ στον...κατήφορο αυτό.
ΑΚΙΓΔΥ-Συσπειρώσεις 20-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου