Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Διαχείρισης νερού άρδευσης σε αμπελώνα [Vineyard Irrigation and Water Management]

Εργασία που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια μεταπτυχιακής εκπαίδευσης

Η άρδευση των καλλιεργειών είναι μια από τις πιο σημαντικές καλλιεργητικές φροντίδες που επιδρά άμεσα στην ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια η χρήση της τεχνολογίας έδωσε την δυνατότητα να αναδειχθούν νέες τεχνικές στην άρδευση που εντάσσονται στα πλαίσια μιας γεωργίας ακριβείας. Αυτή
δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου των εισροών της καλλιέργειας με την χρήση νέων τεχνολογιών και αισθητήρων ώστε να μπορεί να επιδρά ο παραγωγός στο αμπελοτεμάχιο με διαφοροποιημένο τρόπο ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργεί η παραλακτικότητα κάθε αμπελοτεμαχίου. Η μέτρηση της εξατμισοδιαπνοής,της φαινομενικής αγωγιμότητας, της υγρασίας και η χρήση θερμικών καμερών που δίνουν την θερμοκρασία των φύλλων, αξιοποιούνται για την καλύτερη επιλογή του χρόνου και της ποσότητας της άρδευσης. Τα συστήματα στάγδην άρδευσης επιφανειακά και υπόγεια είναι τα πιο αποτελεσματικά για την άρδευση της αμπέλου. Η χρήση του νερού συνεχής,ή διακοπτόμενη μπορεί να δώσει πιο εξειδικευμένες λύσεις στην άρδευση . Το τελικό αποτέλεσμα της ποσότητας και της ποιότητας των οίνων έχει άμεση σχέση με την υδατική καταπόνηση της αμπέλου και σε αυτήν την περίπτωση οι επιλογές πρέπει να στηρίζονται σε εξειδικευμένες, ακριβείς και σε πραγματικό χρόνο μετρήσεις . Η σωστή χρήση της άρδευσης μπορεί να προσφέρει σημαντικά διαφοροποιημένα προϊόντα ως προς την ποιότητα και την ποσότητα ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει την κατανάλωση νερού γεγονός πολύ χρήσιμο μιας και το νερό αποτελεί περιορισμένο πόρο που διεκδικείται κάθε μέρα και περισσότερο.

Λέξεις κλειδιά: ηλεκτρική αγωγιμότητα, θερμική κάμερα,υδατική καταπόνηση,

  Δείτε ολόκληρη την εργασία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου