Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Δικαιολόγηση ψήφου

 Δικαιολόγηση ψήφου

Στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές ήμουν υποψήφιος με το Περιφερειακό σχήμα της “Ελεύθερης Στερεάς” στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και υποστήριζα στις Δημοτικές Εκλογές την παράταξη των “Πολιτών στο Προσκήνιο” στον Δήμο Δελφών.

Ο νόμος Βορίδη σε αυτές τις εκλογές δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο παρατάξεις να κατέβουν σαν αυτοδιοικητικά σχήματα στις εκλογές. Φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο που ότι και αν ψηφίσεις η τεράστια πλειοψηφία των συμβούλων να εκλέγεται από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας

Η θέσπιση της ενισχυμένης αναλογικής, το πλαφόν του 3% που βάζει φρένο σε παρατάξεις που πιάνουν το εκλογικό μέτρο, το υψηλό κόστος συμμετοχής στις εκλογές, οι ποσοστώσεις συμμετοχής, αλλά και γενικότερες αδυναμίες του δικού μας χώρου των αυτοδιοικητικών κινημάτων, που συχνά προτιμούν την “καθαρότητα” από την συνεργασία, δεν επέτρεψαν να υπάρχει η δική μας καθαρή φωνή σε αυτές τις εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρ όλα αυτά η κοινωνία θα ζητήσει να αντισταθεί και σε αυτές τις εκλογές, στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση. Ο κόσμος θα ψάξει να βρει ...νέους δρόμους να πολεμήσει ενάντια στις πολιτικές που περιφρονούν τις ανάγκες του.

Στηρίζουμε, ψηφοδέλτια στα οποία υπάρχουν άνθρωποι που είναι μαζί μας στα κινήματα αντίστασης. Στον πρώτο γύρο των εκλογών στηρίζουμε οποιοδήποτε από τα ψηφοδέλτια αντίστασης, ενώ στον δεύτερο γύρο, αν αυτός υπάρξει, θα πρέπει να ψηφίσουμε το Περιφερειακό σχήμα που είναι ενάντια στην Κυβέρνηση.

Το ξέρω ότι για μερικούς είναι δύσκολο να δώσουν με αυτόν τον τρόπο αυτήν την εκλογική μάχη, γιατί τόσο καιρό η δράση μας καθοριζόταν από το γεγονός ότι υπήρχε δυνατότητα αυτόνομης έκφρασης και γινόταν κριτική απέναντι σε αυτά τα σχήματα που σήμερα τους προτείνω να ψηφίσουμε.
Τα πράγματα όμως αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Δίνουμε τον εκλογικό αγώνα σύμφωνα με τις υπάρχουσες επιλογές. Στην Στερεά Ελλάδα σήμερα έχουμε την επιλογή Γκλέτσου, που είναι μια αποδεκτή επιλογή και μας δένει με αυτούς που αγωνίζονται σήμερα.

Σαν προσωπική επιλογή θα υποστηρίξω δύο συναγωνιστές εκλεγμένους Δημοτικούς Σύμβουλους στην Φωκίδα με σχήματα με τα οποία συνεργαστήκαμε και αγωνίστηκαν πλάι μας το προηγούμενο διάστημα και σήμερα κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον σχήμα του Απόστολου Γκλέτσου στην Περιφέρεια.

Στον δεύτερο γύρο θα γίνει μια νέα μάχη στην οποία δεν πρέπει να αφαιρέσουμε δυνάμεις από αυτούς που θέλουν να συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική, ούτε να αυξήσουμε τους παροπλισμένους και τους απογοητευμένους.
Δεν αποτελεί επιλογή η αποχή το λευκό και το άκυρο. Δεν τους ενοχλούν αυτές οι επιλογές , τους βοηθάνε να αναδειχτούν νικητές και τους αποθρασύνουν.

Καλό βόλι
Για να μπορέσει η κοινωνία να πάρει μία ανάσα.

Το χάσιμο του ελέγχου στις Περιφέρειες τους αποδυναμώνει συνολικά .
Έχει επίπτωση τόσο στην πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές, όσο και στην διάθεση του κόσμου να αντισταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου