Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Μετώπου Εργαζομένων για την Συνδικαλιστική Αντεπίθεση

 Εργαζόμενε, εργαζόμενη

Βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα το τελευταίο διάστημα άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που μας ένωσε η κοινή θέληση για αντίσταση. Ο αγώνας αυτός όμως δεν κατάφερε να σπάσει την κυβερνητική πλειοψηφία στα συνδικάτα ούτε να επιβάλει μια νέα νικηφόρα τακτική στην σύγκρουση με την κυβέρνηση. Για να νικήσουμε χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει βιώσει η εργατική τάξη της χώρας μας, μαζί και το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για ανέξοδες διαπιστώσεις.
Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός του παρατηρητή και απλού σχολιαστή αυτών που γίνονται και θα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στην καταστροφή.
Υπάρχει και ο δρόμος της συμμετοχής, της παρέμβασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης...
Είναι το μονοπάτι που αν και όχι χωρίς δυσκολίες μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια, μακριά από τις τρόικες. Είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια αναγεννητική προσπάθεια, ανασυγκρότησης του.
Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας δε παραιτούμαστε, δεν εγκλωβιζόμαστε στη θεωρία των ατομικών λύσεων σε βάρος της συλλογικής δράσης.

Αντίθετα: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΙΚΑΜΕ!
Συναγωνιστές από τα παλιά, παρόντες στις μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη από διαφορετικές παρατάξεις με διαφορετικές διαδρομές και προέλευση, που δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας και τη στράτευση μας χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς ταλαντεύσεις στο στόχο της ανατροπής των πολιτικών λιτότητας τα τελευταία πέτρινα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα νέο εγχείρημα.
Κουβαλάμε μαζί μας, χωρίς να τα κρύβουμε, α)την ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική μας παράδοση, β)τις θέσεις και αρχές που πηγάζουν από τις ιστορικές αξίες του εργατικού κινήματος (την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ταξική πάλη), γ)την ανιδιοτελή δράση, δ)τη μετωπική σύγκρουση με κάθε μορφή συντεχνίας και παραγοντισμού ξεκινάμε. Ξεκινάμε και εργαζόμαστε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για να εκπροσωπήσουμε το καθολικό αίτημα των εργαζομένων της επαναθεμελιώσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για ένα κίνημα που θα μπορεί να δίνει και να κερδίζει μάχες.
Ξεκινάμε και στην Φωκίδα στην Άμφισσα την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 με την πρώτη μας συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών στην επάνω πλατεία στις 18:30
Προχωρούμε στην ίδρυση μιας νέας εργατικής συλλογικότητας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενιαίας για όλη τη μισθωτή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου