Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ανασυγκρότηση Συνδικάτων για την συνδικαλιστική αντεπίθεση

Χαρίσης Σπινάσας στην Άμφισσα
Λίγες ημέρες πριν από την «επίσημη πρώτη» της νέας συνδικαλιστικής παράταξης   με στόχο τη συγκρότηση ενός αυτόνομου-ταξικού πόλου μέσα στο σ.κ -η ιδρυτική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Μαρτίου, στο Σινέ «Κεραμικός», στην Αθήνα-, ο οργανωτικός γραμματέας της Αυτόνομης Παρέμβασης και μέλος της Πρωτοβουλίας για τη νέα παράταξη, Γιώργος Χαρίσης, βρέθηκε την Τετάρτη στο δημαρχείο Άμφισσας, όπου μίλησε σε συνδικαλιστές και εργαζομένους, στο πλαίσιο των προσυνδιασκέψων που πραγματοποιούνται σ' όλη τη χώρα.
Όπως υπογράμμισε, η νέα παράταξη είναι μια νέα συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει να φέρει την ανατροπή στο συνδικαλιστικό και ...
εργατικό κίνημα, τον απεγκλωβισμό τους από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, τις παρατάξεις δηλαδή εκείνες που ευθύνονται για την απαξίωση του κινήματος από την ελληνική κοινωνία και τους εργαζομένους.
«Η Νέα Παράταξη θέλει να καταστήσει το συνδικαλιστικό κίνημα. βασικό πυλώνα στη ραχοκοκαλιά ενός μεγάλου, ριζοσπαστικού λαϊκού κινήματος, στη μάχη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, με τις ανάγκες της εργατικής τάξης στο επίκεντρο», σημείωσε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, και τόνισε:
«Φιλοδοξούμε σε αυτήν τη διήμερη συνάντηση του Κεραμικού να ανοίξουμε ένα νέο "τετράδιο" κοινωνικής, εργατικής, λαϊκής και ταξικής αντίστασης για να γράψουμε μαζί τις νέες σελίδες των κοινωνικών αγώνων. Και μαζί μας, είναι συναγωνιστές από τα παλιά, παρόντες στις μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη από διαφορετικές παρατάξεις με διαφορετικές διαδρομές και προέλευση, που ενώσαμε τις δυνάμεις μας, δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας και τη στράτευση μας, χωρίς ιδιοτέλεια, στο στόχο της ανατροπής των πολιτικών λιτότητας και του νεο-μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις τα τελευταία πέτρινα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας».
Στο τέλος της συνέλευσης, εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέσχουν στη συνδιάσκεψη και προσωρινή γραμματεία με στόχο την καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης σ' όλους τους χώρους εργασίας του νομού Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου