Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Όχι κυβερνητικό όχι καθεστωτικό συνδικαλισμό

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΚΙΓΔΥ- Συσπειρώσεις καταγγέλλει την τακτική του Προεδρείου της ΠΕΓΔΥ να συζητήσει με τον Υπουργό χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου και χωρίς κανένα πρόγραμμα δράσης. Το γεγονός μαθεύτηκε τυχαία γιατί αναρτήθηκε στην διαύγεια ο λογαριασμός του καφετζή.

Στην συνάντηση συμμετείχε εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα της ΠΕΓΔΥ, που ανήκουν στην ...
δεξιά παράταξη, ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης γεγονός που δείχνει τις επιλογές αυτού του τύπου του συνδικαλισμού. Η ΠΕΓΔΥ και το Δ.Σ. της είναι ένα συλλογικό όργανο των Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Τα κλειστά κλαμπ του υπουργού με τους αρεστούς της κυβερνητικής εξουσίας δεν είναι συνδικαλισμός.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να περάσει ένα καινούργιο αντι-συνδικαλιστικό νόμο και η προπαγάνδα της θα στηριχθεί στις καταχρηστικές πρακτικές του καθεστωτικού συνδικαλισμού. Ανθρώπους που δεν πατούν στη εργασία τους και αναζητούν την προσωπική τους τακτοποίηση και όχι τη συλλογική διεκδίκηση, τέτοιους θα δείχνουν ότι δήθεν επαναφέρουν στην τάξη. Αυτοί όμως είναι δικοί τους, δεν τους πειράζουν, οι συνδικαλιστικοί νόμοι θα έρθουν για όσους αγωνίζονται.

Ακόμα περιμένουμε από το προεδρείο της ΠΕΓΔΥ να εκδηλώσει την αντίθεση του στην προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης των αγροπεριβαλλοντικών, ακόμα περιμένουμε να ενημερώσει τους συναδέλφους με την ανακοίνωση της παράταξής μας για το ίδιο θέμα, τέλος ακόμα περιμένουμε να μας ανακοινώσει τόσο την ίδια την συνάντηση με τον υπουργό όπως και τα αποτελέσματα της .

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε άλλο, οργανώνουμε συνελεύσεις στα περιφερειακά συμβούλια, δείχνουμε και συντονίζουμε την διάθεση αντίστασης των συναδέλφων, η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών δεν θα περάσει. Καλούμε όλες τις παρατάξεις που εναντιώνονται στις μνημονικές απαιτήσεις να στηρίξουν διαδικασίες συνελεύσεων, μόνο έτσι θα ξεμπλοκάρουμε τον σύλλογό μας.

17-10-2016 ΑΚΙΓΔΥ Συσπειρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου