Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Βιβλιογραφική ανασκόπηση των επιδράσεων στη φυσιολογία των φυτών των βιοδιεγερτικών προϊόντων που προέρχονται από εκχύλιση φυκιών.

Εργασία με θέμα Βιβλιογραφική ανασκόπηση των επιδράσεων στη φυσιολογία των φυτών των βιοδιεγερτικών προϊόντων που προέρχονται από εκχύλιση φυκιών.

Η εργασία αυτή αποσκοπεί στην παράθεση μιας βιβλιογραφικής ανασκόπησης των επιδράσεων στη φυσιολογία των φυτών των βιοδιεγερτικών προϊόντων που προέρχονται από την εκχύλιση των φυκιών. Τα εκχυλίσματα φυκιών αποτελούν μια συνεχώς αυξανόμενη μερίδα προϊόντων που έχει στόχο την γεωργία. Η χρήση τους σήμερα αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγής και στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Ακόμα χρησιμοποιούνται στην αύξηση αντοχής των φυτών, σε βιοτικά στρες που προκαλούνται από μύκητες, νηματώδεις, κλπ. και αβιοτικά στρες που προκαλούνται από αλατόμητα, θερμοκρασία, ξηρασία, πάγος, μεταφύτευση κλπ. Αρκετά συστατικά που περιέχουν είναι μοναδικά και επιδρούν στην βελτίωση του εδάφους της κυκλοφορίας του νερού και των θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν κυτοκινίνες, αυξίνες αμινοξέα βεταίνες στερόλες κ.α. Παρεμβαίνουν και κατευθύνουν τα θρεπτικά συστατικά του φυτού, βοηθούν στην ανάπτυξη των μηχανισμών αμύνης, ακόμα και μέσω ρύθμισης γονίδιων φυτικής άμυνας. Ο ακριβής τρόπος παρέμβασης τους δεν είναι ακόμα ξεκάθαρός . Στην εργασία αυτή θα παραθέσουμε τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμή ερευνών

Η εργασία που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια μεταπτυχιακής εκπαίδευσης  

Δείτε την Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου