Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημέρωση για την αποστολή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φωκίδας


Αγώνα επιβίωσης δίνουν καθημερινά οι δοκιμαζόμενοι κάτοικοι του Θεσσαλίας οι οποίοι έχουν αρχίσει να καθαρίζουν τις περιουσίες τους και να μαζεύουν τα κομμάτια τους. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δε μπορούν να το κάνουν, αφού είδαν τις οικίες τους να καταρρέουν. Πολλοί είναι οι άστεγοι και ακόμη περισσότεροι όσοι έχουν χάσει κάθε εισόδημα . Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φωκίδας ανταποκρινόμενος στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να εκφράσει ...

την συμπαράστασή της, οργάνωσε την συγκέντρωση και την αποστολή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες.

 

 


Τα εφόδια έπρεπε να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και η πρώτη αποστολή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου κατά την οποία αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών Φωκίδας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Συλλόγου Νικολέτα Παπαδοπούλου, τον έφορο Δημοσίων σχέσεων Χανιώτη Αθανάσιο και το μέλος Τσιαπκίνη Μαρία παρέδωσαν την πρώτη βοήθεια στο Ν. Τρικάλων και συγκεκριμένα στο χωριό Αγία Κυριακή, όπου εκεί μας ανέμεναν ο πάτερ Παναγιώτης και ο κ. ΚΡΑΝΙΑΣ Μίλτος κάτοικος του χωριού. Εν συνεχεία με την βοήθεια των εθελοντών της ομάδας Τρικάλων κ. Μακρής Εύα και κ. Χανιώτη Αποστόλη παραδώσαμε αγαθά στα χωριά Γριζάνο και Κεραμίδι του Δ. Φαρκαδώνας. Τελευταία στάση το χωριό Παραπόταμος, κυριολεκτικά βυθισμένο στην λάσπη με πολλά κατεδαφισμένα σπίτια. Εκεί στις αποθήκες, στο κέντρο του χωριού, μας ανέμεναν οι κάτοικοι όπου και αφήσαμε τα τελευταία αγαθά.

 Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επόμενη προγραμματισμένη αποστολή του Συλλόγου προς την περιοχή της Καρδίτσας. Στην αποστολή αυτή συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλης Τσιάμης και πραγματοποιήθηκε από κοινού με τους Ναυτοπροσκόπους Ιτέας που εκπροσωπήθηκαν από την Αρχηγό Συστήματος Ελένη Παπανδρέου και τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ιτέας "Το Χοροστάσι". Η παράδοση των αγαθών έγινε στο χωριό Κοσκινάς του Ν. Καρδίτσας. Εκεί οι κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Αγγελούση έχουν αυτοοργανωθεί στην συλλογή και το μοίρασμα της βοήθειας μιας και βοήθεια παρέχεται μόνο από φορείς αλληλεγγύης. Το χωριό είχε κυριολεκτικά βυθιστεί στο νερό.




Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση «kalpouzos tours» και τον οδηγό κ. Καλπούζο Ευθύμιο για την μεταφορά των αγαθών καθώς επίσης και την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων του κ. Ντρισμπιώτη Νικόλαου για την παραχώρηση του οχήματος μεταφοράς.

Στην ανοικτή πρόσκληση βοήθειας που απηύθυνε ο Σύλλογος μας, η βοήθειά σας ήταν συγκινητική, καθώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μαζεύτηκαν είδη πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολοφώνας και όλους τους συμπολίτες μας σε Άμφισσα, Ιτέα, Δεσφίνα, Ερατεινή και Τολοφώνα οι οποίοι έδωσαν από το υστέρημά τους, δίνοντας στην λέξη συνάνθρωπος το πραγματικό της νόημα. Ευχαριστούμε επίσης για την βοήθεια που προσέφεραν τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. κ. Τασούλα Βασίλειο και κ. Κωτούλα Λάμπρο καθώς επίσης και τον Δ. Δελφών για την παραχώρηση της αίθουσας στο Κυριακοπούλειο-Ηλιοπούλειο πολιτιστικό κέντρο Ιτέας για την συλλογή των αγαθών.

Ο Σύλλογος μας θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με συλλόγους και κατοίκους της Θεσσαλίας για περαιτέρω βοήθεια εν όψει του χειμώνα. Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου